Global Sustainable Fashion Week |
51585
page-template-default,page,page-id-51585,edgt-core-1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,,vigor-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Global Sustainable Fashion Week

2016. Április 12-14.
Budapest

Az első Globális Fenntarthatósági Divathét, amely Budapesten 2016. április 12. és 14. között kerül megrendezésre, egy egyedülálló esemény, lévén, hogy ötvözi a nemzetközi konferenciát, workshopokat, kiállításokat, és divatbemutatókat a fenntartható és etikus divat témában.

Miért érdemes eljönni?

A résztvevők inspirációt és ismereteket kaphatnak a fenntartható divat koncepciójáról és eredményeiről a dizájn-tól a zöld eladás lehetőségéig, a régi és új technikákról, és különböző országok legjobb gyakorlatairól. Információt kaphatnak fórumokról, kampányokról, projektekről, beleértve az etikus és ökodivatról szóló oktatást is, jó módszereket kínálva ahhoz, hogy elérjék saját és globális szintű céljaikat a fenntartható divatiparban.

Ki vehet részt a divathéten?

Hivatásszerűen divattal foglalkozó szervezetek, intézmények, cégek, egyének, művészek, tervezők, egyetemek/ divatiskolák tanárai és diákjai, akik a fenntarthatósággal foglalkoznak, vagy szeretnének ebbe az irányba haladni.

Program 2016. április 12-én
19.00: Sajtókonferencia – a VIP és média vendégek részvételével

A sajtókonferencia helyszíne:

Medence Concept Store & Design Salon  

1093 Budapest, Pipa u. 4.

Nemzetközi konferencia 2016 április 13-án

Helyszín

Párizsi Nagyáruház

1061 Budapest, Andrássy út 39.

09.15 – 10.00: Érkezés és regisztráció
10.00 – 10.45: Különböző kontinensek képviselőinek köszöntői

Köszöntések a különböző kontinensek képviselőitől szimbolizálva a fenntarthatóság iránti világméretű közeledést:

  • Michele Orzan, az EuCham elnöke az Európai Unió képviseletében
  • Dr. Dávid Ferenc a VOSZ főtitkára Magyarország képviseletében
  • Syrus Sajjad Qazi Pakisztáni ISZLÁM KÖZTÁRSASÁG NAGYKÖVETE
  • Gretel Matías az Argentin Köztársaság Nagykövetségének konzul asszony Dél-Amerika képviseletében
10.45 – 11.15: Ms. Silvia Gaiani - Hogyan mozdítsuk előre a fenntartható divatot európai szinten?
A Zöld Divat Kiáltvány

Jelenleg együttműködöm az Európai Parlamenttel egy zöld divat kiáltvány kibocsátásán, amely a döntéshozók és az ellátási láncok részvényesei által nemzeti és európai szinten követendő tevékenységekből és kezdeményezésekből áll, annak érdekében, hogy támogassa a fenntartható divatot. Előadásomban kiemelem a kiáltvány néhány részletét és áttekintem, hogy mi történik Európa-szerte a fenntartható divat területén.

11.15 – 11.45: Mr. Vittorio Giomo - A fenntartható textilek jövője

A textil előállítás jövőjét a fenntarthatóság határozza meg, mely már derengeni látszik a mai világfaluban. Az emberek éhezik a fenntarthatóságot a textilek tekintetében, de még mindig kevés látszik megvalósulni a nyilatkozatokból és programokból, eltekintve néhány érezhető előmeneteltől.

11.45 – 12.15: Alice Beyer Schuch - Textil újjászületés katalizátor

A Textil újjászületés katalizátor egy mester projekt, mely a pamut textilek (vagy más cellulóz alapú anyagok, mint a papír) kémiai újrahasznosítására alapul. Ezt az új technológiát mutatja be és alkalmazza a divatra a körforgásos tervezésen és más stratégiákon keresztül. A diplomamunkát bemutatták a 2015-ös berlini OSCE napokon, a harmadik Divat Szakma Nemzetközi Konferencián Portugáliában, valamint a Greenshowroom-on Berlinben.

12.15 – 13.30: Büfé ebéd
13.30 – 14.00: Ying Luo - RAMIE (hócsalán)

Az Anthyia egy fiatal cég, melynek alapítója Ying Luo hisz a hócsalán rostjaiban rejlő kivételes lehetőségben: a kényelemben, a bőrkényeztető tulajdonságaiban és érzéki csillogásában, amit a Kína-szerte végzett hócsalán-termesztésről szóló kutatása során fedezett fel. Az Anthyia-tervekre hatással van a hagyományos termesztés, a természetes rostok és a magas technológia, a nyugati és keleti elemek, de mindig szem előtt tartja a korszerű anyagokat és kényelmet. Ying Lou azok számára alkotta meg az Anthyiát, akik nem akarnak választani a jólét és a természetesség között, illetve az elegancia és a természetre való érzékenység között.

14.00 – 14.30: Dr. Kokas Palicska Livia - Fenntartható textil előállítás. Hogyan használjuk a kezességvállalást a brand-feddhetetlenség növelésére?

Dr. Kokas Palicska Lívia képzett textilmérnök a Drezdai Műszaki Egyetemen végzett. Ph.D. diplomáját anyagtudományból írta a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Hosszú évekig előadóként, illetve kutatóként dolgozott az Óbudai Egyetemen, és külföldi egyetemeken is adott elő. Kutatásvezető-helyettes volt a Terméktervező Intézetben, ahol tudományos munkájában különösen a textilanyagok és funkcionális textilek tesztelésére fókuszált. 2014 óta vezérigazgatója az INNOVATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt.-nek. Dr. Kokas Palicska Lívia a Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) elnöke, A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) alelnöke, és  a „Magyar Textiltechnika” folyóirat szerkesztői tanácsának tagja.

14.30 – 15.00: Melissa Wagner - Etikus divat a vásárlók szemén keresztül. A vásárlók elvárása és felfogása az etikus divatöltözékekkel kapcsolatban

Melissa jelenleg az Erasmus Mundus Doktorátus program SMDTex (Project 2015-3) keretein belül egy kutatóprojekthez végez vizsgálatokat, így az etikus divatra és a vásárlói magatartásra összpontosít. A divatipar milliárdokat ér. A textilcégek sikere mégis a fogyasztókhoz, vásárlói szokásaikhoz, és ahhoz köthető, hogyan tudják betölteni az igényeiket. Egy globális világban a standardizált megközelítés hoz profitot; a különböző fogyasztói csoportok eléréséhez elengedhetetlen a márkaépítés adaptálása. Ezért szükséges tudomást szereznünk a fogyasztói csoportokról és felfogásukról, amire hatással van többek között a kultúra, és folyamatos kutatásra is szükség van.

15.00 – 15.30: Mr. Filippo Servalli/ Radici Group - A fenntartható divat anyagok alapja: Átfogó megközelítés

A fenntartható szintetikus fonalak legnagyobb gyártói Olaszországban.

További információ: www.radicigroup.com

15.30 – 16.00: Kávészünet Mr. Servalli invitálásával
16.00 – 16.30: Rossana Diana - A Venette Waste Projekt bemutatása, története és fejlődése

Rossana Diana, a 2009-es Venette Waste projekt megalkotója. Venette Waste egy rajzolt karakter, egy tervező, aki elkötelezett a fenntartható megoldások kutatásában és kikísérletezésében a divatiparon belül, célja pedig, hogy értékké változtassa a hulladékot. Milánóban a Web Divatakadémián dolgozik, egy divat-együttműködésben, mely új projektek fejlődését szándékozik támogatni, és egy független blog is, mely művészettel, divattal és kultúrával kapcsolatos témákat dolgoz fel, és a fenntarthatóságot, mint életstílust, de ugyanakkor, mint szükségszerűséget népszerűsíti.

16.30 – 17.00: Alexandra Luca - A lábbelik környezeti hatása – Termelői és fogyasztói szempontok

A dolgozat bemutatja a kapcsolatot a lábbelik termelői folyamata és fogyasztása között világszerte, és hogy ez hogyan hat a környezetre. A termelési folyamat nagy környezeti hatást vált ki, és már tudjuk, hogy a bőripar nem túl barátságos a környezettel. A piaci kereslet is nagyon magas, és a trendek is igen gyakran változnak, ami rengeteg veszteséghez vezet.

17.00 – 17.30: Simon Gergely vegyianyag-szakértő (Greenpeace, közép-kelet európai régió) - Fenntartható divat a mérgezés-mentes jövőért

Mára tele a világ veszélyes vegyi anyagokkal. Rászabadították ezeket a kis szörnyeket a mi és a gyerekeink életére, hogy szennyezzék a folyóinkat, beáradjanak a testünkbe, és pusztulást okozzanak a gyárakban és az utcákon, az északi sarktól az otthonainkig mindenhol. De a megváltoztatásához szükséges erő a kezünkben van – amikor közösen cselekszünk, minden lehetséges.

Együtt építhetünk egy olyan jövőt, ahol a cégek előbbre helyezik az embereket, mint a profitot, olyan törvényekkel, amelyek védik a környezetünket és értékelik egészségünket. Egy újításokkal, lehetőségekkel és tiszta termeléssel fémjelzett világ ez. Egy vegyianyag-mentes jövő, amit büszkén hagyhatunk az új generációkra.

18.00 – 23.00: WORLD ECO FASHION NIGHT MARATHON
Fenntarthatósági Divathét
Workshopok, prezentációk és vitafórumok 2016. április 14-én

Helyszín

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

1011 Budapest, Fő u 6.

A vitafórum vezetői

Mányiné Dr. Walek Gabriella, Georg Andreas Suhr, Muhammad Fawad Noori, Ayesha Siddeque

09.00 – 10.00: Köszöntő
10:00 – 10.30: Szentesi Réka - A fenntartható és lassú divat tanításának lehetőségei és tapasztalatai

Mint Magyarország egyik vezető divatiskolájának, a Mod’art International Hungary-nek az oktatásvezetője, célom, hogy a diákok felismerjék a fenntarthatóság fontosságát a divatiparban. Mind a tervező, mind a menedzsment-hallgatók reakciója a témára inspirálóak és haladó szelleműek. A gyors divat és a fenntarthatóság közötti kapcsolat, csakúgy, mint a lassú divat mozgalom tanításának fontosságáról szeretnék beszélni a közönségnek.

10.30 – 11.30: Etikus divat és fenntarthatóság

GEORG ANDREAS SUHR: Nemzetközi Brand tanácsadó – Cocccon

További panelbeszélgetések a legjobb praktikákról Ázsiában, az Egyesült Arab Emirátusokban és Dél-Amerikában. De Mil Amores, Buenos Aires;  Mrs. Fabiana Fernandez Lanza.

11.30 – 12.00: Ayesha Siddeque (IFDC) - Fenntarthatóság: a divat egyetlen lehetősége a jövőben

Fenntarthatóság és gyakorlat a Közel-Kelet divatiparában.

12.00 – 12.30: Muhammad Fawad Noori - 3D nyomtatás

Illumination (Megvilágítás): Digitális textilnyomtatással készült dizájn kollekció, amelyet az utcai lámpák inspiráltak.

12.30 – 13.30: Ebédszünet
13.30 – 14.00: Darko Ferčej - Üzleti modell innováció a TCBL üzleti laboratóriumával

Az előadás bemutatja az EU TCBL projektjét (www.project-tcbl.eu), és a felhívást az érdeklődés kifejezésére üzletvezetőknek. A textil, ruházati és divat szektorokban működő üzleteket évről évre megszólítjuk, hogy csatlakozzanak egy növekvő ökoszisztémához, ahol új fenntartható értékláncolatokkal lehet kísérletezni alacsony kockázattal. Ez az üzleti laboratóriumok hálózatával való interakció során játszódik le, és olyan új szolgáltatások, mint az „innovációs küldetés”, nyílt és agilis ellátásilánc-menedzsment, együttes tanúsítvány (a fenntarthatósági elvekhez való ragaszkodásról, a környezeti és társadalmi problémákkal kapcsolatos teljesítményről, stb.), megágyazott tudás terek, tanulási rendszerek megvizsgálása által. Mindenek fölött a TCBL keretet nyújt innovatív szolgáltatások együttes tervezésére a Business Labs-zel, mint pl. újabb hozzáférés divattervezőkhöz, kísérletezés új anyagokkal és eljárásokkal, otthon dolgozók hálózatának világos összehangolása, stb.

14.00 – 14.30: Osika Judit - Gyors divat / Cimbi

Osika Judit „puha faktor” fejlesztő coach és tréner. Üzleti fejlesztésekről tért át a személyi fejlesztésekre. A hollandiai Rijksuniversiteit Groningen egyetemen végzett üzemeltetés és ellátásilánc-menedzsment Msc tanulmányai alatt a diplomamunkáját a MEXX divat kiskereskedés méret-szint elérhetőségéről és a raktáron nem lévő, illetve többlet-árunak az üzleti jövedelmezőségre gyakorolt hatásáról írta. Az összes technológiai fejlettség és megfelelő kereslet és kínálat ellenére sem egyszerű feladat a kiskereskedők számára, aminek jelentős hatása van a környezetre és a pénzügyekre.

A Földi Barbara által létrehozott társadalmi vállalkozás, a ReCreativity kifejlesztette kreatív újrahasznosító márkáját, a Cimbit. (www.cimbi.net) Minden darab egyedi, mivel az általuk használt anyag adott. Játszanak az adott mintákkal és színekkel. Jelenleg 12 különböző típusú termékük van, és mindegyik kézzel készült.

14.30 – 15.00: Garai Mixi - a Medence Csoport GmbH prezentációja

A Medence Csoport Művészeti és Szolgáltató Társaság 2000-ben alakult, mint független fizikai és szellemi alkotóműhely. Hivatásos dizájnerek és vizuális kommunikációs művészek vagyunk, akik egyesítik a környezeti dizájnt és művészetet az építészetben, belsőépítészetben, ipari tervezésben, szépművészetekben, szobrászatban, installációban, médiában, a vizuális művészetekben, és az előadó művészetekben. Cégünk kész vállalni projektek teljes lebonyolítását a tervezéstől a megalkotásig az Arts & Crafts egység jegyében. Filozófiánk a környezettudatos, társadalmilag hasznos és költséghatékony megközelítésre alapszik, tervezésfilozófiánkban és munkamódszerünkben dominál a biodizájn körforgás és az ökodizájn.

15.00 – 15.30: Aleah Leigh - Alkotás és tervezés / Bármi lehet minden

Aleah Leigh a BBC-ből ismert sárkány hölgy, a világrekord-tartó öko-dizájner, aki megalkotta a világon az első kerekesszékre tervezett ruhát, és még vonatjegyekből is készített ruhát. Green Apple-díjat nyert környezetbarát tervéért. A modell-pályára vágyókat tanítja arra, hogyan legyenek igazi modellek.

15.30 – 17.00: További panelbeszélgetések, kérdések és válaszok

Jelentkezés

Divatbemutató - Látogatói előregisztráció

Divatbemutató - Látogatói előregisztráció

Sajtóregisztráció

Sajtóregisztráció

Konferencia - Hallgató

Konferencia - Hallgató

Konferencia - Előadó

Konferencia - Előadó

Tervező

Tervező

Szponzor

Szponzor

Az esemény hotelszponzora:

Mellow Mood Hotels

Az esemény technikai feltételeit biztosítja:

egh-logo

Segítség technikai kérdés esetén:

    Kovács Fanni

   +36 20 910 9773

   kovacs.brigittafanni@eventgroup.hu

a Global Sustainable Fashion Week

Nemzetközi Igazgatótanácsa

Elnök: Dr. Gabriella Manyi-Walek, Hungary

Tiszteletbeli elnök: Sass Brown, USA

Tudományos tanácsadó: Dr. Lívia Kokas Palicska, Hungary

Globális Fejlesztési Igazgató: Marcellous Jones, France

Főtanácsadó: Vittorio Giomo, Italy

Kommunikációs vezető – Péter Szilvássy, Hungary

TAGOK

Andreas Georg Suhr, Germany

Mrs.Fabiana A. Fernandez Lanza, Argentina

Ayesha Siddequa, Dubai

Ying Lou, China (USA)

Anna Perrottet, Germany

Barbara Földi, Hungary

Kedves Partnerünk! Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás